Frokostordning pris

Frokostordning pris

Frokostordningens pris og valget af leverandør, er to store beslutninger, men frokostøkonomi handler også om madspild og salg af overskudsmad.

Dette blogindlæg handler derfor først og fremmest omkring typiske priser for en frokostordning, men også hvordan du kan spare penge på madspild ved, at undgå overproduktion. Og hvordan du kan sælge overskudsmad, når du endelig rammer lidt forkert i antallet af daglige spisende.

Valg af frokostleverandør

Der findes utroligt mange leverandører af frokostordninger, så hvordan vælger du den rigtige?

Generelt kommer mulighederne for leverandører an på to ting; geografi og antal spisende. Det er klart, at der findes flere leverandører i de store byer, særligt København og Aarhus, men selv i mindre byer er der højst sandsynligt en lokal leverandør.

Frokostleverandørerne har dog alle et minimum antal af kuverter, altså antal dagligt spisende, for at det er besværet værd, at transportere maden ud til jer. I København er det tal helt ned til 5 kuverter, men generelt skal I nok være 10 dagligt spisende eller flere, for at frokosten giver mening

Prisen for en frokostordning starter ved ca. 40 kr. pr. kuvert, og topper ved ca. 70. kr. pr. kuvert. Men, du får jo, hvad du betaler for, og du når ofte langt kvalitetsmæssigt ved en kuvertpris over 55 kr.

Udover prisen bør du også undersøge den enkelte frokostleverandørs leveringsbetingelser samt bindingsperiode. Derudover skal du også være opmærksom på, at de fade og skåle som maden leveres/serveres i, skal rengøres og afhentes ved næste levering – der altså stadig lidt arbejde i frokostordningen for jer.

Vores erfaring i PlanEat er, at prisen på frokosten selvfølgelig er vigtig ved introduktionen af frokostordningen – men at den gode mad, og variation i retterne, er det, der holder frokostordningen kørende på lang sigt.

Madspild påvirker frokostordning pris

Madspild er et kæmpe problem i en frokostordning – både økonomisk og bæredygtigt.

Lad os tage et økonomisk eksempel; med en kuvertpris på omkring 50 kr. og 20 arbejdsdage på en måned, vil det koste dig 1.000 kr. månedligt, hver gang du bestiller for meget mad til en enkelt spisende. Og når madspild i kantiner ofte er over 15 procent løber det hurtigt op økonomisk.

På det bæredygtige plan er madspild, om muligt, endnu værre, da det koster utroligt meget Co2, at producere og levere denne overskudsmad.

PlanEat undgår madspild gennem vores forudsigelsesmodul, der rammer det korrekte antal spisende med 97 procents nøjagtighed.

Salg af overskudsmad

Vi kan ikke undgå, at ramme forkert nogle gange – så hvad gør vi med overskudsmaden?

Alle frokostordninger rammer forkert i antal spisende fra dag til dag, men løsningerne på, hvad de gør med overskudsmaden er vidt forskellige.

Mange steder bliver overskudsmaden tilbudt som tag-med-hjem-aftensmad til medarbejderne, hvilket jo er fint, da maden ikke går til spilde. Men vi hører også om tilfælde, hvor frokostordninger rammer så meget forkert, at der er flere tag-med-hjem-aftensmad end personer på kontoret.

I sidste ende løser det jo heller ikke problemerne omkring madspild, både økonomisk og bæredygtigt.

PlanEat forsøger, at undgå, at maden overhovedet bliver indkøbt, men har også en funktion, hvor overskudsmad kan sælges som takeaway direkte i systemet.