Frokostordning skat

Frokostordning skat?

Frokostordning og skat er lidt af en jungle, da der er en masse definitioner fra Skat, som du skal være opmærksom på – dem gennemgår vi her.

Hvordan er det lige med frokostordning skat?

Først og fremmest skal du være opmærksom på, om dine medarbejdere betaler for frokostordningen eller ej.

Hvis medarbejderne får stillet en gratis frokostordning til rådighed, er den skattepligtig for medarbejderen med et beløb, som svarer til det medarbejderen sparer i sit privatforbrug. Hvis medarbejderen derimod har egenbetaling, vurderer Skat beløbet ud fra et standardmåltid til 15 kr. uden drikkevarer eller 20 kr. med drikkevarer. Ligemeget hvad, så læs mere hos Skattestyrelsen her.

Hvis frokostordningen derimod bliver afregnet som en del af lønnen, er det pludselig regler om fri kost, som du skal undersøge.

Betaling af frokostordning

Der er mange måder, at modtage betaling for frokostordningen på, nogle bedre end andre.

Det absolut nemmeste ville jo være, hvis alle tilmeldte til frokostordningen mødte op hver eneste hverdag, og betalte en gang om måneden. Men virkeligheden er desværre en anden, hvilket blot er blevet forstærket af hjemmearbejde, hybridarbejde og andre trends.

Kort sagt er der to løsninger til betaling af frokostordningen; betaling fra dag til dag eller månedlig fakturering.

Hvis du vælger betaling fra dag til dag, skal brugerne af frokostordningen ofte betale inden de dykker ned i buffeten. Det kræver en betalingsløsning, der kan modtage kreditkort eller opsætning af MobilePay. Men helt ærligt, din administration bliver hurtigt et helvede med sådan et setup.

Den anden mulighed er, at fakturere brugerne månedligt, som så kræver, at du ved, hvor mange gange de har spist med.

Et godt råd herfra er, at bruge et digitalt system, så du ikke ender i en ophedet debat omkring antal krydser på et stykke papir ved månedsafslutningen. Husk også, at opbygge et system til frameldinger, som er mindst ligeså vigtige som tilmeldinger.

Hvad koster en frokostordning egentlig? læs vores guide her

PlanEat har indbygget månedlig fakturering på flere niveauer. Det betyder altså, at der både findes et virksomhedsniveau og et medarbejderniveau, hvilket gør, at du selv kan opsætte, hvordan faktureringen skal fungere.