Frokostordning

Frokostordning: en uvildig guide til, at komme i gang

Frokostordning til din virksomhed eller kontorfællesskab? så læs guiden, der hjælper dig godt i gang – og får resten af huset med på vognen.

Vores erfaring i PlanEat er, at opstarten af en frokostordning ofte kommer an på; interesse for en frokostordning, den daglige booking, feedback på maden i frokostordningen – og selvfølgelig prisen. De første tre punkter kan du læse om i dette blogindlæg, mens vi har skrevet et andet blogindlæg om prisen.

Interesse for en frokostordning

Først skal der jo være en interesse for en frokostordning – men hvordan finder du ud af om den er til stede?

Du og dine kolleger i virksomheden eller medlemmer i kontorfællesskabet har måske allerede talt om, at det ville være lækkert med en frokostordning, siden du læser denne guide.

Men om der er reel interesse er ofte en anden sag, og det kan komme lidt an på, hvordan du præsenterer muligheden.

Du skal altså svare på nogle typiske spørgsmål:

  • Hvad koster frokostordningen?
  • Hvilken slags mad bliver serveret?
  • Er det buffet- eller tallerkenservering?
  • Er maden vegansk, vegetarisk og/eller økologisk?
  • Kan man trække frokosten fra i skat?
  • Hvornår skal jeg tilmelde mig?
  • Hvad hvis jeg ikke spiser med hver dag?
  • Og så videre…

Pointen er altså, at have gjort sit hjemmearbejde først, så du lettere kan få de andre med på vognen – og det er netop det vi vil hjælpe dig med i denne guide.

Husk også, at en frokostordning er meget mere end mad. Netop frokosten er jo stedet, hvor man mødes dagligt, og en frokostordning skaber derfor rammen om netværk, vidensdeling og den danske hygge.

Booking af frokostordningen

De spisendes daglige frokostbooking, er klart den største frustration i administrationen af frokostordningen – så hvordan holder du styr på det?

Hele idéen med, at kræve booking af frokosten fra dag til dag, er at forudsige, hvor mange der dukker op og spiser med. Hvis du ikke kan forudsige antallet, er der enten alt for meget mad eller alt for lidt mad – og helt sikkert et frustreret køkken.

7 muligheder for booking fra værst til bedst:

  • Ingen booking (vi krydser fingre)
  • Booking for en uge/måned ad gangen
  • Gæt af antal ved gennemgang af kollegers kalender
  • Booking på email til frokostadministrator (nok dig der læser nu)
  • Booking på et stykke papir i kantinen
  • Booking på frokostleverandørens hjemmeside eller i deres app
  • Frokostbooking software – vi anbefaler os selv 🙂

Idéen til PlanEat blev født i kontorfællesskabet Republikken i København, efter at vi havde brugt 10 år på, at knække koden omkring frokostbooking. Vi var igennem alle mulighederne ovenfor, og var faktisk ved, at give op – indtil vi besluttede at bygge vores egen software, og løse problemet en gang for alle.

PlanEat er en software, der hjælper dig med, at forudse antal spisende i frokostordningen, gennem smarte ting som nudging og algoritmer.

Frokostordning feedback

Hvordan sikrer du en succesfuld frokostordning på lang sigt, og undgår frafald?

Udfordringen med alle frokostordninger er, at der er meget langt fra kokken hos frokostleverandøren, til madglæden hos de spisende.

Derfor er kokken, og den frokostansvarlige, ofte nødt til, at vurdere om frokosten var tilfredsstillende på sin intuition, frem for reel feedback.

Og som alt andet feedback, tager det lang tid, at spørge den enkelte spisende, ligesom de mest utilfredse personer desværre er stille, lige indtil de melder sig ud af frokostordningen fra den ene dag til den anden.

PlanEat tilbyder derfor en feedback funktioner, der i alt sin enkelthed spørger de spisende om dagens ret skal på menuen i fremtiden. Selve svarene indsamles via en iPad på vej ud af kantinen, og giver dig og kokken direkte dag-til-dag feedback.

Hvorfor har PlanEat skrevet denne guide?

PlanEat er ikke leverandør af frokostordninger, men mange af vores kunder efterspørger uvildig hjælp til, at komme i gang med en frokostordning.

PlanEat vil selvfølgelig gerne have, at du får en frokostordning, så vores produkt også bliver relevant for dig, men selve vores software er bygget, så den er uafhængig af frokostleverandør.

PlanEat er en software, der hjælper dig med, at forudse antal spisende i frokostordningen, så du sparer tid og penge, samt undgår madspild.